Zapp lanseaza prima retea HSPA+ din Romania

În luna iulie, Zapp anunţa că a început lucrările de derulare a primei reţele 3G+ din România. Această realizare a fost posibilă datorită colaborării strânse cu ZTE şi prin actualizarea reţelei UMTS cu mai noua tehnologie HSPA+. Astăzi Zapp are plăcerea de a anunţa în mod oficial lansarea comercială a reţelei HSPA+, care oferă utilizatorilor viteze de până la 21.6 Mpbs.

În urma acestui proces, Zapp a devenit efectiv primul furnizor de servicii de internet din România, care să ofere conexiuni de date mobile, bazate pe cea mai nouă tehnologie UMTS - HSPA+.

Prima fază a acestui proces de actualizare tehnologică va acoperi oraşul Bucureşti, şi va oferi utilizatorilor viteze de transfer de până la 3 ori mai mari decât cele oferite în prezent de reţeaua 3G (7.2 Mbps) de până la 21.6 Mbps la descărcare. Vitezele de încărcare vor creşte, de asemenea, de peste 15 ori, de la 384 kbps la 5.8 Mbps.

Vitezele mari de 21.6 Mbps fac din reţeaua Zapp HSPA+ cea mai rapidă reţea de date mobile din România. Cu noile viteze de descărcare şi încărcare, clienţii Zapp vor beneficia de servicii superioare care le oferă o mai bună experienţă de navigare pe internet, high-definition streamed mobile content sau o mai bună funcţionalitate şi utilizare a aplicaţiilor mobile care necesită viteze mari de date pentru o funcţionare optimă.

"Zapp a depăşit mereu limitele în ceea ce priveşte viteza, aria de acoperire şi tehnologia, oferind astfel cele mai bune servicii de date din România. Cu această nouă reţea, menţinem România la vârf din punct de vedere al datelor mobile", a declarat Chris Bataillard, CEO of Zapp.

Pe lângă lansarea reţelei HSPA+ şi derularea celei de-a doua faze a reţelei UMTS, Zapp extinde cu încă 25% aria de acoperire a serviciilor de date de mare viteză, până la 2.4 Mbps, oferite prin tehnologia EV DO. Ulterior acestei dezvoltări, Zapp va acoperi peste 80% din populaţia României, aproape dublu decât aria de acoperire pentru servicii mobile de date de mare viteză oferite de alţi furnizori din piaţă.

Dl. Yin Yimin, Chief Executive Officer ZTE, a comentat: "Suntem mândri ca împreună cu Zapp am reuşit să lansăm cu succes prima reţea HSPA+ All IP din România. Echipa ZTE, responsabilă cu proiectul UMTS, cuprinde peste 1,500 de ingineri şi alţi experţi tehnici, pentru a asigura tot sprijinul necesar dezvoltării grupului de reţele Zapp şi pentru a garanta un nivel de performanţă ridicată a reţelelor."

web design by avantaj net