Zapp creşte vitezele de date până la 21.6 Mbps

Zapp a anuntat azi ca, in cursul lunii august, urmeaza sa lanseze prima retea 3G+ din Romania. Aceasta realizare este posibila datorita colaborarii stranse cu ZTE si prin actualizarea retelei UMTS cu mai noua tehnologie HSPA+.

În urma acestui proces, Zapp ve deveni primul furnizor de servicii de internet care să ofere conexiuni de date mobile, bazate pe cea mai nouă tehnologie UMTS, de 3X mai rapide şi mai performante decât cele existente în prezent pe piaţă.

Prima fază a acestui proces de actualizare tehnologică, va acoperi oraşul Bucureşti, şi va oferi utilizatorilor viteze de transfer de până la 21. 6 Mbps la descărcare şi 5.8 Mbps la încărcare.

"Încă din momentul lansării, Zapp a deţinut poziţia de lider, setând direcţii şi impunând standarde, pe piaţa de date mobile. Astfel, Zapp a influenţat continuu segmentul de date mobile, lansând produse şi servicii inovatoare, fiind primul operator care a lansat conexiuni de date mobile de mare viteză, până la 2.4 Mpbs, la nivel naţional. Acum, suntem din nou primii care lansează o reţea HSPA+, confirmând astfel poziţia noastră de lider WISP din România", a declarat Chris Bataillard, CEO Zapp.

Această îmbunătăţire a performanţelor se suprapune cu faza a doua de derulare a reţelei UMTS, în urma căreia aria de acoperire a serviciilor 3G de la Zapp va fi extinsă de la 23 de oraşe, în prezent, la 63 de oraşe.

Pe lângă lansarea reţelei HSPA+ şi derularea celei de-a doua faze a reţelei UMTS, Zapp extinde cu încă 25% aria de acoperire a serviciilor de date de mare viteză, până la 2.4 Mbps, oferite prin tehnologia EV DO. Ulterior acestei dezvoltari, Zapp va acoperi peste 80% din populaţia României, aproape dublu decât aria de acoperire pentru servicii mobile de date de mare viteză oferite de alţi furnizori din piaţă.

web design by avantaj net