Zapp extinde reţeaua Hot Spot cu 60 de staţii OMV

Zapp şi OMV au anunţat că, începând din această săptămână 60 de staţii OMV vor beneficia de puncte de acoperire Zapp Hot Spot, crescând numărul de locaţii acoperite de tehnologia Zapp Hot Spot la peste 330 în România.

Zapp continuă să instaleze staţii "Hot Spot", din anul 2004, în sute de spaţii de tipul hotelurilor, cafenelelor precum şi în alte centre comerciale sau publice de pe teritoriul României. Cu acest nou proiect în portofoliu, Zapp rămâne până azi cea mai mare reţea mobilă publică ce oferă acces la servicii de date de mare viteza.

Noul serviciu disponibil în staţiile OMV oferă acestora un avantaj competitiv în faţa concurenţilor de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor şi a fost conceput pentru a aduce noi beneficii clienţilor OMV, răspunzând nevoilor de comunicare ale acestora printr-un grad de mobilitate fără precedent. Accesul la internet prin Zapp Hot Spot sunt o bună modalitate pentru clienţii OMV care, în timp ce savurează o cafea VIVA, să acceseze internetul sau email-ul.

Staţiile de distribuţie carburant OMV sunt concepute ca centre multifuncţionale de servicii destinate clienţilor activi, în continuă mişcare. Staţiile OMV sunt dotate cu zone special dedicate serviciilor, în care clienţii au la dispoziţie numeroase facilităţi, cum ar fi serviciul de transfer de numerar şi plata a ratelor bancare şi de leasing.

Aici sunt disponibile şi cele doua servicii oferite în parteneriat de Zapp şi OMV: punctele de conexiune wireless "Hot Spot" şi serviciul de plată al facturii Zapp. Serviciul Hot Spot este disponbil în 60 de staţii de distribuţie carburant OMV, în vreme ce facturile Zapp pot fi plătite în toate staţiile OMV.

Pentru a oferi acces wireless, o staţie de distribuţie carburant trebuie să dispună de o zonă adaptată furnizării de astfel de servicii, respectiv cafenea sau restaurant. În România, 230 de staţii de distribuţie carburant au aceste dotări, Zapp având instalată tehnologia Hot Spot în 90 dintre acestea, dintre care 60 sunt staţii OMV. Zapp este de fapt singurul operator mobil care oferă astfel de servicii în staţiile de distribuţie carburanţi, acoperind 40% din acest segment de piaţă.

Colaborarea recent încheiată cu staţiile OMV este al doilea mare proiect WiFi derulat de Zapp după echiparea, în vara anului 2007, cu tehnologie Hot Spot şi carduri pre paid de date a celor 100 de maşini Fly Taxi care deservesc aeroportul internaţional Henry Coandă.

Accesul la internet de mare viteză prin tehnologia WiFi este în plină dezvoltare şi se adresează atât utilizatorilor business cât şi persoanelor fizice, soluţia Hot Spot folosită de Zapp având la bază routere şi modemuri care se conectează la reţeaua Zapp EV DO. Serviciul oferă viteze de până la 2,4 Mbps, garantând accesul utilizatorului la email, date, jocuri, chat şi orice alt serviciu disponibil online.

Ca în oricare centru Zapp Hot Spot şi în staţiile OMV, accesul este gratuit pentru o perioadă de testare de 10 minute, după care utilizatorii se pot conecta la Hot Spot prin intermediul cardurilor Zapp Internet Express. Cardurile express oferă acces la internet pentru 2 USD/oră, având o valabilitate de 24 h. De asemenea, sunt disponibile spre vânzare în cadrul staţiilor OMV şi carduri în valoare de 10, 30 sau 50 USD, oferind acces la internet pentru 7, 23 sau, respectiv, 40 de ore. Acestea sunt valabile timp de 2, 4 sau 6 luni de la activare.

Despre Zapp

Zapp (www.zapp.ro) este singurul operator de telefonie mobilă din România care oferă servicii de comunicaţii complet integrate, telefonie mobilă, fixă şi date de mare viteză, dezvoltate pe o reţea de ultimă generaţie CDMA2000 în bandă de 450 MHz. Zapp a fost de curând achiziţionat de Saudi Oger Ltd, grup care este de asemenea acţionar principal al Oger Telecom, lider în servicii de telefonie mobilă pe pieţe în curs de dezvoltare.

SC OMV România Mineraloel s.r.l.

OMV România Mineraloel este prezentă în România din anul 1998, având sediul în Bucureşti şi funcţionând ca o sucursală deţinută în totalitate de OMV, grupul lider în industria de petrol şi gaze din Europa Centrală.
OMV România are 79 de angajaţi şi a creat aproximativ 2.000 de locuri de muncă prin reţeaua celor 73 de staţii care reprezintă o cotă de piaţă de 9% în sectorul distribuţiei de carburanţi.

OMV este lider pe piaţa din România în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor sale şi a introdus conceptul staţiilor de distribuţie carburant ca centre multifuncţionale de servicii. Portofoliul de produse şi servicii al staţiilor OMV este unic în România şi include 72 de restaurante şi magazine VIVA, precum şi sisteme performante de spălare a maşinilor, servicii inovatoare de transfer de numerar şi plată a ratelor bancare.
OMV a fost prima reţea ecologică din România şi singura reţea care utilizează aditivi pentru toţi carburanţii, fiind şi prima companie care a comercializat carburanţii Euro 3, Euro 4 şi Euro 5, motorina de înaltă calitate produsă special pentru sezonul de iarnă - OMV Alpin Diesel şi carburantul cu cifra octanică 100 - OMV Carrera 100.

OMV Aktiengesellschaft:

Cu vânzările grupului de 20,04 miliarde euro şi o forţă de muncă de 33.665 de angajaţi în 2007, precum şi cu o capitalizare de piaţă de aproximativ 13 miliarde euro, OMV Aktiengesellschaft este cea mai mare companie industrială austriacă listată la bursă. În calitate de grup lider în industria de petrol şi gaze din Europa Centrală, OMV activează în 13 ţări în domeniul Rafinare & Marketing (R&M). În domeniul Explorare & Producţie (E&P), OMV activează în 21 de ţări pe cinci continente. OMV vinde peste 13 miliarde m³ de gaze naturale pe an. Prin centrul de gaze naturale de la Baumgarten, Austria, OMV transportă anual aproximativ 52 miliarde m³ de gaze naturale. Centrul de gaze naturale OMV (Central European Gas Hub) este printre primele trei din Europa.

OMV este cel mai mare grup de petrol şi gaze din Europa Centrală, având rezerve de petrol şi gaze de aproximativ 1,22 miliarde bep, o producţie zilnică de aproximativ 321.000 bep şi o capacitate anuală de rafinare de 26,4 milioane tone. În prezent, OMV deţine peste 2.538 de staţii de distribuţie carburant în 13 ţări. Cota de piaţă a grupului în segmentul de rafinare şi marketing în regiunea Dunării este în prezent de 20%.
OMV şi-a întărit poziţia de lider de piaţă în zona centurii de dezvoltare europeană prin achiziţionarea a 40,40% din Petrol Ofisi, compania turcească lider în segmentul comercial şi de vânzări.

În iunie 2006, OMV a înfiinţat OMV Future Energy Fund, o sucursală deţinută în totalitate, pentru a susţine proiecte de energie regenerabilă cu peste 100 milioane de euro, începând astfel transformarea dintr-un grup de petrol şi gaze naturale într-un grup energetic al cărui portofoliu să includă şi energie regenerabilă.

OMV: Responsabilitate Socială Corporatistă (CSR)

OMV este o membru al U.N. Global Companct, fiind o companie dedicată în mod activ valorilor înscrise în Codul său de Conduită. Acestea includ un puternic simţ al responsabilităţii faţă de mediul social şi natural, în regiunile slab dezvoltate economic. OMV depune eforturi pentru a remedia problemele economice, de mediu şi sociale legate de operaţiunile sale. Activităţile sale de responsabilitate socială se regăsesc în rapoarte bianuale de performanţă realizate conform principiilor Global Reporting Initiative.

web design by avantaj net