Vicenţiu Dragomir a fost numit Chief Technology Officer la Zapp

Începând din 27 februarie 2008, Dragomir este responsabil cu dezvoltarea unei strategii clare şi armonizate care să permită companiei Zapp oferirea de servicii de telecomunicaţii mobile avansate utilizatorilor din întreaga ţară.

În calitate de CTO, Vicenţiu Dragomir va raporta direct către CEO-ul Zapp, Chris Bataillard, guvernând eforturile progresiste ale companiei în ceea ce priveşte tipul tehnologiei şi întrebuinţarea acesteia şi având un rol esenţial în definirea direcţiei de dezvoltare pe termen lung a operatorului Zapp.

Dragomir (47) îşi asumă rolul de CTO, după ce a deţinut timp de mai mulţi ani poziţia de General Manager Network Operations tot în compania Zapp, în această poziţie fiind însărcinat cu asigurarea funcţionalităţii reţelei Telemobil în parmetrii proiectaţi şi cu implementarea planurilor de dezvoltare a reţelei.

Angajat al companiei Telemobil S.A. încă din 1998, printre poziţiile deţinute de Dragomir se mai numără şi cea de: Inginer Radio, Operations & Engineering Manager, Network Planning Manager, Network Planning & Implementation Manager, responsabilităţile lui fiind legate de realizarea unor proiecte strategice.

Înainte de a se alătura echipei Zapp, el a lucrat ca Cercetător Ştiinţific la Centrul Naţional de Studii şi Cercetări în Comunicaţii, fiind implicat în proiecte de tipul: Radioreleu digital 400MHz, Radioreleu digital 2*8 Mb - 7GHz sau introducerea serviciului de teletext în România.

"Vicenţiu a avut un rol esenţial în dezvoltarea reţelei CDMA 450 Mhz, el aducând echipei de management existente o experienţă directă, relevanţă şi complementară, lucru care ma face să fiu foarte increzător în succesul proiectelor noastre viitoare, cum ar fi extinderea reţelei de 450 Mhz şi derularea reţelei de 2100 Mhz." a declarat Chris Bataillard, CEO Zapp.

Din poziţia de Chief Technology Officer, Dragomir va conduce o echipă de peste 100 de persoane, urmând să coordoneze activitatea departamentelor de: network operaţions, network optimization şi technical support. "Am petrecut ultimii 10 ani din cariera mea, construind şi dezvoltând retele mobile, începând cu NMT 450 Mhz, continuând cu reţeaua CDMA 450 şi mai recent platforma EV DO, iar acum aştept cu nerăbdare dezvoltarea retelei de 2100 Mhz. În calitate de Chief Technology Officer al Zapp, voi continua munca începută de echipa cu mai mult timp în urmă, intenţionând să pun la dispoziţia utilizatorilor o reţea extinsă din punct de vedere al acoperirii, îmbunătăţită din punct de vedere al calităţii şi care să depăşească asteptările clienţilor, oferindu-le acestora beneficii clare şi măsurabile."a comentat Vicentiu Dragomir.

web design by avantaj net