Saudi Oger a achiziţionat Telemobil S.A., operatorul de telefonie mobilă Zapp

Saudi Oger Ltd. a anunţat azi achiziţionarea de la partenerul sau de lungă durată, Qualcomm Incorporated, a 50% din participaţia acestuia în compania Inquam Limited.

Telemobil S.A., o subsidiara a Inquam Limited, furnizează în România servicii mobile de date şi voce 3G sub numele de Zapp, fiind achizitionată în anul 2000 de către Inquam, o companie care avea ca acţionari cu participaţii egale Saudi Oger Limited şi Qualcomm Incorporated. Saudi Oger Ltd. este de asemenea acţionarul principal al Oger Telecom, lider pe pieţele în curs de dezvoltare.

Achiziţionarea Telemobil S.A. se referă la cumpărarea participaţiei Qulacomm în Inquam Limited în proporţie de 100%, fără ca alţi termeni ai acestei tranzacţii să fie facuţi publici.

Telemobil este primul operator CDMA din lume care a lansat servicii comerciale 3G în banda de 450 MHz. De curând, Telemobil a caştigat licenţa de spectru UMTS în banda de 2100 MHz şi în scurt timp va începe o expansiune masivă a reţelei sale utilizând aceasta frecvenţă.

În urma acestei achiziţii, grupul Saudi Oger ramâne pe deplin dedicat dezvoltării şi creări de valoare atât pentru acţionari cât şi pentru angajaţii Zapp România şi Zapp Portugalia. Saudi Oger continuă sa aibă o relaţie foarte bună cu QUALCOMM, şi aşteaptă cu mare interes viitoarele inovaţii ale acestuia în domeniul soluţiilor mobile de voce şi date CDMA şi WCDMA în 450 şi 2100 MHz.

web design by avantaj net