Telemobil S.A. nu mai consideră emiterea de obligaţiuni o prioritate

În 26 aprilie 2007, cu ocazia unei Şedinte Extraordinare, acţionarii Telemobil SA au aprobat o emiterea de obligaţiuni în valoare de 125 milioane de USD, proiect care avea ca scop principal accelerarea creşterii generale a companiei.

Emisiunea de obligaţiuni a fost văzută ca o metodă rapidă şi eficientă de atragere de noi resurse financiare care urmau să fie folosite pentru dezvoltarea generală a companiei şi în special pentru extinderea reţelei şi lansarea unor noi servicii. Programată să fie lansată la începutul lunii iulie 2007, în urma unei prabuşiri a pieţei globale de credite care a avut loc în aceaşi perioadă, Telemobil S.A. împreună cu ABN Amro au decis stoparea temporară a procesului de emitere.

Telemobil S.A. şi celelalte părţi implicate în acest proces au continuat în tot acest timp să monitorizeze piaţa financiară, observând că în ultimele luni nu s-au înregistrat schimbări semnificative în acest segment, condiţiile de piaţă rămănând în continuare ostile unui proces de emitere de obligaţiuni.

"Având în vedere condiţiile actuale pe care le prezintă piaţa globală de credite şi în acelaşi timp necesitatea companiei de a merge mai departe cu planurile sale de investiţii, am considerat că este mai bine să evaluam alte surse de finanţare, în loc să aşteptăm o îmbunătăţire a pieţei financiare." a declarat Piermario Di Pietro, CEO Telemobil S.A.

"Deoarece avem suportul acţionarilor, este puţin probabil ca în următoarele 6-12 luni vom încerca din nou să accesăm piaţa de capital." a adaugat Di Pietro. În aceste condiţii, Telemobil S.A. a decis să abandoneze pentru moment idea de a obţine fonduri printr-o nouă încercare de emitere de obligaţiuni, în schimb fiind evaluate alte surse de finanţare, inclusiv o suplimentare de fonduri din partea acţionarilor.

Despre Zapp Zapp (www.zapp.ro) este singurul operator de telefonie mobilă din România care oferă servicii de comunicaţii complet integrate, dezvoltate pe o reţea de ultimă generaţie (CDMA2000 în banda de 450 MHz). CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltată şi exploatată comercial de către compania de telecomunicaţii americană QUALCOMM. Zapp face parte dintr-un grup deţinut de QUALCOMM, lider pe piaţa produselor şi serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, şi Omnia Holdings Ltd, fond de investiţii din Orientul Mijlociu.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi: Carmen Lazăr e-mail: corporateaffairs@zapp.ro

web design by avantaj net