Zapp oferă servicii de date 3G folosind o soluţie Starent

Cel mai mare operator CDMA450 din lume va oferi transferuri de date de mare viteză cu ajutorul soluţiei Starent ST16 Intelligent Mobile Gateway

Starent Networks Corporation a anunţat astăzi că cel mai mare operator CDMA450 din lume, Zapp, a implementat soluţia Starent ST16 Intelligent Mobile Gateway pentru servicii 3G de transfer de pachete de date. Zapp este singurul operator mobil din România care oferă servicii de voce şi date de mare viteză bazate pe tehnologia CDMA450 (CDMA2000 1x si 1xEV-DO în banda de 450 MHz).

Fiind printre primii operatori europeni care a introdus tehnologia CDMA450 1xEV-DO, Zapp va folosi Starent ST16 Intelligent Mobile Gateway pentru a oferi clienţilor săi servicii de Internet mobil în bandă largă. Zapp Internet Express oferă viteze de până la 2,4 Mbps, fiind unul dintre cele mai rapide servicii de date mobile din Europa. Abonaţii Zapp vor putea beneficia de servicii avansate, cum ar fi accesul de mare viteză la e-mail, jocuri, tonuri de apel, videoconferinţe, mesagerie video, multimedia etc.

"Prin implementarea 1xEV-DO în banda de 450 MHz, Zapp s-a impus ca un operator inovator şi ca lider în regiune", a declarat Ashraf Dahod, preşedinte şi CEO al Starent Networks Corporation. "Este clar faptul ca Zapp este decis să ofere abonaţilor săi cele mai avansate servicii şi tehnologii. Platforma noastră, cea mai bună din categoria sa, prezenţă globală şi puternicul sprijin tehnic pentru clienţii noştri îndeplinesc criteriile de excelenţă promovate de Zapp".

"Parteneriatul dintre Starent Networks şi Zapp reprezintă un exemplu privind modul în care tehnologiile CDMA permit operatorilor analogi din banda de 450 MHz să-si utilizeze infrastructura existentă pentru a oferi servicii wireless avansate", a declarat Perry LaForge, director executiv al Grupului pentru Dezvoltarea CDMA (CDG). "Aşteptăm cu interes expansiunea continuă a CDMA450 în Europa şi în întreaga lume".

Zapp s-a ghidat după câteva criterii clare în alegerea soluţiilor pentru reţeaua de date: disponibilitatea de echipamente cu capacitate sporită şi randament ridicat, capacitatea de a livra servicii avansate şi suport tehnic. După câteva luni de testare a performanţelor şi interoperabilităţii, Zapp a decis ca platforma ST16 Intelligent Mobile Gateway de la Starent Networks este singura care indeplinea toate cerinţele.

"Este absolut decisiv pentru Zapp să implementeze soluţii care au performanţe excepţionale şi care vor oferi abonaţilor noştri o experienţă foarte bună în utilizarea serviciilor", a declarat Victor Stan, Director Tehnic şi Vicepreşedinte Zapp. "Strategia noastră este de a ocupa o poziţie de vârf în promovarea şi adoptarea tehnologiilor de ultimă oră pentru comunicaţiile mobile. Starent Networks a demonstrat în mod clar, prin intermediul ST16 Intelligent Mobile Gateway, avans tehnologic, know-how tehnic şi excelenţă în îndeplinirea principalelor noastre cerinţe".
"Suntem încântaţi să colaborăm strâns cu Zapp pentru lansarea de servicii de succes în România. Este un moment important pentru dezvoltarea Starent Networks în regiune şi el demonstrează hotărârea noastră de a ne extinde poziţia de lider global şi a juca un rol important pe piaţa europeană", a declarat Eric LeCalvez, director general pentru EMEA în cadrul Starent Networks Corporation. "Avem o ocazie unică de a ajuta la implementarea unei game largi de servicii de ultimă generaţie prin intermediul unei tehnologii extraordinare".

Despre Starent ST16 Intelligent Mobile Gateway
Platforma Starent ST16 Intelligent Mobile Gateway este proiectată pentru a spori capabilităţile şi experienţa pentru abonaţii comunicaţiilor mobile, sporind în acelaşi timp profitabilitatea operatorilor. Sistemul ST16 îndeplineşte toate cerinţele unei reţele mobile, inclusiv furnizarea de servicii multimedia, mobilitate, capacitate şi scalabilitate, facturare avansată şi o migrare clară către o retea all-IP. Starent ST16 Intelligent Mobile Gateway a devenit soluţia de generaţie următoare preferată de operatori mobili din întreaga lume, printre care: China Mobile, KDDI, Rural Cellular Corporation, SK Telecom, U.S. Cellular, Verizon Puerto Rico, Virgin Mobile USA, VIVO şi mulţi alţii. Sistemul integrează vocea, datele şi elementele multimedia într-un mod unic, pentru a îndeplini cerinţele abonaţilor mobili de acum şi din viitor.

Despre Zapp
Zapp este primul operator de comunicaţii mobile din lume care foloseşte o reţea digitală bazată pe tehnologia CDMA2000 în bandă de 450 MHz. CDMA2000 permite Zapp să ofere servicii de voce de calitate superioară la costuri reduse, împreună cu servicii de Internet mobil şi date de mare viteză. Zapp se adresează în principal clienţilor care au nevoie de soluţii de comunicare complexe. Acţionarul principal al Zapp este Inquam Limited, companie internaţională care are drept obiect de activitate furnizarea de servicii în domeniul reţelelor mobile de comunicaţii. Acţionarii semnificativi ai Inquam sunt QUALCOMM, lider pe piaţa produselor şi serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, şi Omnia Holdings Ltd, fond de investiţii din Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informaţii despre Zapp, vizitaţi www.zapp.ro.

Despre Starent Networks
Starent Networks proiectează şi dezvoltă echipament pentru infrastructura mobilă inteligentă de urmatoarea generaţie pentru retele 2G, 2.5G şi 3G. Soluţiile Starent Networks oferă capabilităţi de transfer de pachete de date de mare viteză, voce şi multimedia pentru operatorii mobili, facilitând furnizarea de servicii unice şi o experienţă deosebită pentru utilizatori. Starent Networks a implementat platforma ST16 Intelligent Mobile Gateway pentru clienţi din Asia, America de Nord şi de Sud care totalizează peste 150 de milioane de abonaţi. Compania deţine peste 30 de patente pentru tehnologiile sale inovatoare. Companie privată, Starent Networks are sediul central la Tewksbury (Massachussets) şi birouri la Beijing, Chicago, Cape Cod, Dallas, Kansas City, Londra, Miami, Paris, Tokyo, Sao Paulo, Seul şi Pune (India). Starent Networks a fost infiinţată în august 2000. Pentru mai multe informaţii, vizitati www.starentnetworks.com.

Contact:
Andy Capener
Starent Networks Corporation
+1-978-851-1177
acapener@starentnetworks.com

Valerie Christopherson
Bock Communications Inc.
+1-714-540-1030 ext. 17
vchristopherson@bockpr.com

e-mail: pr@zapp.ro

web design by avantaj net