Zapp continuă investiţiile în extinderea şi modernizarea reţelei

Zapp continuă extinderea reţelei sale voce şi date CDMA450. Faza 4 de extindere şi modernizare a reţelei Zapp se concretizează în acoperirea a 87% din aria geografică a ţării şi a 90% din populaţie. Astfel, reţeaua Zapp acoperă 240 de oraşe, 6.300 de kilometri de drumuri naţionale şi 1.500 de comune.

"Continuăm investiţiile în extinderea şi modernizarea reţelei pentru a oferi clienţilor noştri servicii de calitate acolo unde au nevoie de ele. În 2004 am alocat peste 50 de milioane de dolari pentru faza a treia de dezvoltare a reţelei la nivel naţional şi continuăm şi anul acesta investiţiile în acest domeniu, pentru a atinge o acoperire de 87% din teritoriu şi 90% din populaţia ţării", a declarat Cuneyt Turktan, Preşedintele Consiliului Director Zapp.

Investiţiile în reţea vor fi asigurate şi din finanţarea de 94 de milioane de dolari obtinută de Zapp la începutul acestui an. Finanţarea va permite companiei să-şi susţină singura creşterea, atât în ceea ce priveşte extinderea reţelei, cât şi în ceea ce priveşte creşterea numărului de abonaţi.

Obţinerea finanţării a fost determinată, printre altele, de evoluţia excelentă a companiei de la lansarea pe piaţă a primului serviciu de comunicaţii mobile bazat pe o reţea CDMA450. Cifra de afaceri a Zapp a evoluat spectaculos de la an la an: 14 milioane de dolari în 2002, 52 de milioane de dolari în 2003 şi 93 de milioane de dolari în 2004.

Despre Zapp
Zapp (www.zapp.ro) este singurul operator de telefonie mobilă din România care oferă servicii de comunicaţii complet integrate, dezvoltate pe o reţea de ultimă generaţie (CDMA2000 în banda de 450 MHz). CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltată şi exploatată comercial de către compania americană de telecomunicaţii QUALCOMM.
Acţionarul principal al Zapp este Inquam Limited, companie internaţională care are drept obiect de activitate furnizarea de servicii în domeniul reţelelor mobile de comunicaţii. Acţionarii semnificativi ai Inquam sunt QUALCOMM, lider pe piaţa produselor şi serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, şi Omnia Holdings Ltd, fond de investiţii din Orientul Mijlociu.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
e-mail: pr@zapp.ro

web design by avantaj net