QUALCOMM asteaptă inscrieri la Premiile 2005 pentru dezvoltatorii BREW

Evenimentul internaţional anual premiază excelenţă şi inovaţiile publisherilor şi dezvoltatorilor BREW.

QUALCOMM Incorporated (Nasdaq: QCOM), pionier şi lider mondial al tehnologiei digitale wireless Code Division Multiple Access (CDMA), a anunţat deschiderea listei pentru înscrieri în vederea Premiilor pentru dezvoltatorii BREW - Ediţia 2005. Publisherii şi dezvoltatorii BREW sunt încurajaţi să trimită cele mai reuşite aplicaţii BREW prin completarea unui formular online şi furnizarea unui demo al aplicaţiei. Termenul limită pentru nominalizările online este 11 martie, materialele necesare trebuind să sosească la QUALCOMM până pe 28 martie. Finaliştii vor fi anunţati pe site-ul oficial al premiilor pe 9 mai, iar câştigătorii vor fi premiaţi printr-o ceremonie specială organizată în cadrul Conferinţei BREW 2005, programată pentru perioada 1-3 iunie la San Diego.

"În fiecare an, suntem impresionaţi de creativitatea demonstrată de comunitatea publisherilor şi dezvoltatorilor BREW. Pentru 2005, ne asteptăm la conţinut de ultimă oră, cu grafică mai complexă şi elemente multimedia avansate, pe masură ce implementarea reţelelor 3G de mare viteză continuă în întreaga lume", a declarat Gina Lombardi, vicepreşedinte pentru marketing şi management de produs în cadrul QUALCOMM Internet Services. "Rezultatele vor fi cu siguranţă impresionante, iar premiile există tocmai pentru a scoate în evidenţă astfel de inovaţii".

QUALCOMM a extins numărul categoriilor pentru ediţia din acest an, cu scopul de a reflecta diversitatea aplicaţiilor BREW disponibile. Printre noile categorii se numără:

  • Cea mai bună aplicaţie pentru tonuri de apel: Nominalizările se referă la aplicaţii BREW care permit clienţilor să-şi personalizeze tonurile de apel ale telefoanelor mobile
  • Cea mai inovatoare utilizare a tehnologiei: Nominalizările se referă la aplicaţii pre-comerciale care arată o utilizare creativă unică şi practică a uneia sau mai multor tehnologii integrate pe soluţiile Mobile Station Modem (MSM) de la QUALCOMM: grafica 3D, tehnologiile Q3D şi Qxpander de la Qsound, Qtv şi gpsOne şi/sau beneficiile aduse de reţelele de mare viteză CDMA2000, 1xEV-DO şi WCDMA. Acest premiu este destinat special recunoaşterii inovaţiilor tehnologice demonstrate de aplicaţii BREW care nu sunt încă implementate comercial.
  • Alegerea publicului: Acest premiu a fost creat pentru a oferi participanţilor la conferinţă posibilitatea de a vota pentru aplicaţia lor favorită din lista finaliştilor la toate categoriile. La această secţiune nu se pot face nominalizări.


Aplicaţiile vor fi de asemenea incluse în urmatoarele categorii: Cea mai bună aplicaţie de afaceri, Cea mai bună aplicaţie bazată pe servicii de localizare, Cea mai bună aplicaţie de comunicaţii, Cea mai bună aplicaţie de informaţii, Cea mai bună aplicaţie de divertisment şi Cea mai bună aplicaţie în domeniul jocurilor. Înscrierile vor fi evaluate de o comisie formată din experţi ai industriei wireless din intreaga lume. Folosind o grilă pentru fiecare înscriere, jurizarea va avea la bază urmatoarele criterii: uşurinţa în utilizare, originalitatea, prospeţimea, caracteristicile şi probabilitatea sau (dacă aplicaţia este deja comercială) dovada succesului. Cu excepţia premiului publicului, în urma punctajelor obţinute vor fi desemnaţi trei finalişti pentru fiecare categorie.

Publisheri şi dezvoltatori din întreaga lume generează venituri din aplicaţii şi conţinut bazat pe platforma BREW, iar 27 de producători oferă consumatorilor peste 150 de modele de dispozitive compatibile BREW. Există numeroşi operatori care au lansat cu succes servicii comerciale wireless de date bazate pe BREW, printre ei numărându-se Verizon Wireless, Alaska Communications Systems, ALLTEL, Cellular One, Cellular South, Cricket Communications, MetroPCS, Midwest Wireless, NTELOS, Rural Cellular Corporation şi US Cellular în Statele Unite, Bermuda Digital Communications, China Unicom, KDDI în Japonia, KTF în Coreea de Sud, Hutch în Thailanda, Iusacell în Mexic, VIBO în Taiwan, Tata în India, Telstra în Australia, VIVO în Brazilia, BellSouth Chile, BellSouth Colombia, BellSouth Ecuador, BellSouth Guatemala, BellSouth Nicaragua, BellSouth Panama, BellSouth Peru, Telefonica Moviles în Peru, Movicom în Argentina, Telcel şi Movilnet în Venezuela, Verizon în Republica Dominicană, Verizon Wireless Puerto Rico, Pele-Phone în Israel şi Zapp în România.

QUALCOMM Incorporated (www.qualcomm.com) este lider în dezvoltarea şi livrarea de produse şi servicii de comunicaţii digitale wireless inovatoare bazate pe propria tehnologie digitală a Companiei, CDMA. Având sediul central la San Diego, California, QUALCOMM este inclusă în Indexul S&P 500 şi este o companie din FORTUNE 500®, ediţia 2004, fiind listată la bursa Nasdaq, sub simbolul QCOM.

Cu excepţia informaţiilor istorice, acest comunicat de presă conţine declaraţii referitoare la evoluţii ulterioare, care sunt supuse unor riscuri şi elemente nesigure, inclusiv în ceea ce priveşte extinderea şi viteza de adoptare şi aplicare a soluţiei BREW, schimbările condiţiilor economice de pe diversele pieţe deservite de Companie, precum şi în ceea ce priveşte alte riscuri detaliate în anumite momente în rapoartele Companiei către SEC, inclusiv raportul asupra Formularului 10-K pentru anul fiscal încheiat la 26 septembrie 2004 şi cel mai recent formular 10-Q.

QUALCOMM, BREW, QXpander şi gpsOne sunt mărci înregistrate ale QUALCOMM Incorporated. Mobile Station Modem, MSM, Q3D şi Qtv sunt mărci ale QUALCOMM Incorporated. CDMA2000 este o marcă înregistrată a Asociaţiei Industriei de Telecomunicaţii (TIA USA). Toate celelalte mărci aparţin proprietarilor lor de drept.

Contacte QUALCOMM:
Bella Alabanza, QUALCOMM Internet Services
Telefon: 1-858-651-4017
E-mail: bella@qualcomm.com
sau
Emily Gin, Corporate Public Relations
Telefon: 1-858-651-4084
E-mail: publicrelations@qualcomm.com
sau
Bill Davidson, Investor Relations
Telefon: 1-858-658-4813
E-mail: ir@qualcomm.com

web design by avantaj net