Piermario Di Pietro a fost numit Chief Operating Officer al Zapp

Zapp anunţă numirea lui Piermario Di Pietro în funcţia de Chief Operating Officer al companiei. Piermario Di Pietro s-a alăturat echipei Zapp în februarie 2002, ca Chief Financial Officer.

"Consider noua poziţie pe care o ocup în cadrul Zapp o onoare şi o provocare. Prin talentul şi tehnologia de care dispunem în cadrul organizaţiei noastre, ne vom consolida poziţia de lider de piaţă în domeniul conectivităţii broadband wireless din Romania", a declarat Piermario Di Pietro.

Piermario Di Pietro a avut o activitate plină de succese în ultimii patru ani, conducând Departamentul Financiar al Zapp şi jucând un rol important în transformarea companiei începând cu anul 2002. Di Pietro este arhitectul singurei finanţări obţinute până în prezent pe plan internaţional de un operator CDMA450, în februarie 2005. Unul dintre criteriile care au stat la baza deciziei de acordare a împrumutului în valoare de 94 de milioane de dolari către Zapp a fost evoluţia financiară excelenta a companiei de la lansarea pe piaţă a primului serviciu de comunicaţii mobile bazat pe o reţea CDMA450. Cifra de afaceri a Zapp a evoluat spectaculos de la an la an: 14 milioane de dolari în 2002, 52 de milioane de dolari în 2003 şi 93 de milioane de dolari în 2004. Anul 2004 a fost unul de cotitură pentru Zapp, întrucât încă din prima parte a anului compania a trecut pe profit operaţional.

Piermario Di Pietro, care a preluat recent noua funcţie, va conduce compania în urmatoarea sa etapă de dezvoltare. El îl înlocuieşte pe Cuneyt Turktan, care a condus compania în perioada mai 2002 - noiembrie 2005. Cuneyt Turktan a fost numit CEO al operatorului mobil turc Avea, achiziţionat recent de către Oger Telecoms Group.
Piermario Di Pietro are o experienţă considerabilă în industria de telecomunicaţii. Înainte de a se alătura echipei Zapp, el s-a numarat printre fondatorii Inquam, compania britanică infiinţată de Qualcomm şi Omnia pentru operarea de reţele CDMA450 pe plan internaţional. Anterior, Piermario Di Pietro a lucrat timp de cinci ani în domeniul investiţiilor pentru JP Morgan, la Londra şi Paris, ocupându-se în principal de achiziţii şi finanţări în domeniul telecomunicaţiilor. Piermario Di Pietro este licenţiat "cum laude" în Business Administration al Universităţii Bocconi (Milano) şi s-a specializat în finanţe la Stockholm School of Economics şi la HEC (Franţa).

Despre Zapp
Zapp (www.zapp.ro) este singurul operator de telefonie mobilă din România care oferă servicii de comunicaţii complet integrate, dezvoltate pe o reţea de ultimă generaţie (CDMA2000 în banda de 450 MHz). CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltată şi exploatată comercial de către compania de telecomunicaţii americană QUALCOMM. Acţionarul principal al Zapp este Inquam Limited, companie internaţională care are drept obiect de activitate furnizarea de servicii în domeniul reţelelor mobile de comunicaţii. Acţionarii semnificativi ai Inquam sunt QUALCOMM, lider pe piaţa produselor şi serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, şi Omnia Holdings Ltd, fond de investiţii din Orientul Mijlociu.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:
E-mail: pr@zapp.ro

web design by avantaj net