Cellvine începe implementarea comercială a soluţiilor de optimizare a acoperirii indoor pentru Zapp

Îmbunătăţirile importante în optimizarea acoperirii celulare indoor asigură o experienţă mai bună pentru utilizatori şi sporesc veniturile operatorilor.

Cellvine Ltd., dezvoltator şi furnizor important de soluţii de optimizare a acoperirii pentru reţele celulare, a anunţat că a început implementarea comercială a soluţiilor sale de acoperire indoor (în clădiri) şi sporire a capacităţii în mai multe locaţii pentru Zapp, cel mai important operator CDMA450 din lume.

Reţelele CDMA450 au caracteristici de propagare superioare, oferind operatorilor posibilitatea de a acoperi zone geografice mai mari cu cheltuieli operaţionale şi de capital reduse. Totuşi, această tehnologie are nevoie de implementări indoor mai complexe în clădiri de birouri, facilităţi subterane, centre comerciale mari şi tuneluri, unde semnalul celular pătrunde mai greu. Soluţiile eficiente de optimizare a acoperirii de la Cellvine vor permite Zapp să garanteze servicii îmbunătăţite în zonele urbane care suferă de obicei de degradări ale semnalului celular.

"Pe piaţa competitivă de azi, clienţii noştri solicită servicii excelente, oriunde s-ar afla în interiorul ariei de acoperire", a declarat Victor Stan, Vicepreşedinte şi CTO Zapp. "Împreună cu Lucent, am testat intensiv soluţiile de optimizare a acoperirii în clădiri în combinaţie cu staţiile noastre de bază Lucent CDMA450. Recepţia optimizată contribuie la o experienţă de utilizare îmbunătăţită şi ne permite implementarea fără probleme de noi servicii în toată reţeaua noastră. Soluţiile performante, compacte, eficiente din punct de vedere al costurilor şi neintruzive pentru optimizarea acoperirii indoor oferite de companii ca Cellvine vor reprezenta un factor important în furnizarea de servicii superioare şi menţinerea satisfacţiei clienţilor".

"Suntem mulţumiţi că Zapp a ales să integreze soluţiile noastre în reţeaua sa avansată CDMA450", a declarat Yoni Schiff, CEO la Cellvine. "Scopul operatorilor este de a oferi acoperire de înaltă calitate abonaţilor săi, iar Cellvine este mândru să permită clienţilor săi să-şi optimizeze reţelele şi să-şi sporească veniturile ca urmare a îmbunătăţirii calităţii apelurilor şi a unei rate reduse de apeluri întrerupte. Cum Zapp este liderul recunoscut al reţelelor CDMA450, aflate în plină dezvoltare în întreaga lume, îl considerăm un partener strategic important pentru planurile noastre legate de CDMA450".

Cellvine a fost recent admisă ca membru al Asociatiei Internaţional 450 (IA 450), care reprezintă interesele operatorilor mobili ce folosesc banda de 450 MHz, inclusiv în sistem analog NMT, şi ale furnizorilor de echipamente NMT şi/sau de echipamente pentru trecerea la sisteme digitale în banda de 450 MHz. Asociaţia reprezintă peste 70 de operatori, inclusiv din Scandinavia, Europa Centrală şi de Est şi 63 de operatori NMT din Rusia (prin intermediul organizaţiei acestora, SOTEL), toţi operând în banda de frecvenţă 450-470 MHz.

Despre Zapp

Zapp (www.zapp.ro) este singurul operator de telefonie mobilă din România care oferă servicii de comunicaţii complet integrate, dezvoltate pe o reţea de ultimă generaţie (CDMA2000 în banda de 450 MHz). CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltată şi exploatată comercial de către compania de telecomunicaţii americană QUALCOMM.
Acţionarul principal al Zapp este Inquam Limited, companie internaţională care are drept obiect de activitate furnizarea de servicii în domeniul reţelelor mobile de comunicaţii. Acţionarii semnificativi ai Inquam sunt QUALCOMM, lider pe piaţa produselor şi serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, şi Omnia Holdings Ltd, fond de investiţii din Orientul Mijlociu.

Despre Cellvine
Cellvine dezvoltă şi comercializeaza soluţii inovatoare de acoperire şi capacitate pentru industria telecomunicaţiilor mobile, permitând optimizarea acoperirii şi recepţia mai bună a semnalului. Gama largă de produse a Cellvine poate suporta simultan mai multe tipuri de reţele, inclusiv CDMA450, CDMA800, CDMA900, iDEN, TDMA, N-AMPS, Tetra, WCDMA, PCS, GSM, GPRS, DCS şi UMTS2100. Soluţiile performante ale Cellvine permit operatorilor să menţină o calitate excepţională a reţelei, oferind acoperire puternică şi constantă în orice mediu, la preţuri competitive. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.cellvine.com.

web design by avantaj net