Acces la Internet în peste 40 de hotspot-uri prin Zapp Internet Express Card

Zapp anunţă că, începând cu 11 august 2005, cartelele preplătite Zapp Internet Express Card pot fi utilizate şi pentru acces Wi-Fi în peste 40 de locaţii cu acoperire Hotspot Zapp.

În acelaşi timp, Zapp a lansat şi o nouă cartelă preplătită Zapp Internet Express Card, destinată în principal accesului Wi-Fi. Noua cartelă oferă pentru un credit de 2 USD o oră de navigare pe Internet şi este valabilă timp de 24 de ore. Aceasta se adaugă cartelelor preplătite lansate în luna iulie, cu credit de 10/30/50 USD, care includ 7/23/40 de ore de navigare pe Internet şi au perioada de valabilitate de 2/4/6 luni de la data activării.

Hotspot-urile reprezintă zone de acoperire Wi-Fi conectate la reţeaua Zapp CDMA2000 1xEV-DO. Hotspot-urile Zapp se află în hoteluri, restaurante şi cafenele situate în principal pe litoral şi în Bucureşti şi pun la dispoziţia utilizatorilor un serviciu flexibil de conectare la Internet mobil în bandă largă, aceştia putând accesa informaţiile de care au nevoie fără ajutorul cablurilor şi păstrându-şi libertatea de mişcare în interiorul zonei Hotspot.

Wi-Fi (wireless fidelity) desemnează reţele wireless locale (WLAN) care folosesc familia de specificaţii 802.11. Wi-Fi a câştigat teren în multe companii, instituţii, şcoli şi locuinţe ca alternativă la reţele locale (LAN) clasice, care folosesc cabluri. Multe aeroporturi, hoteluri, restaurante oferă acces public la reţele Wi-Fi.

Pentru conectarea la un Hotspot Zapp Internet Express este necesar un computer (laptop, PDA sau desktop) care să folosească sistemul de operare Windows 2000 sau Windows XP şi să fie echipat cu o placă de reţea Wi-Fi sau cu un card PCMCIA de reţea Wi-Fi, în concordanţă cu standardul IEEE 802.11 b/g. De asemenea, computerul trebuie să aibă instalat Internet Explorer sau orice alt browser.

Accesul este gratuit în vederea testării serviciului pentru o durată de maxim 10 minute pe zi pe computer (un laptop/PDA va putea să se conecteze gratuit în fiecare zi, dar nu mai mult de 10 de minute). Pentru a accesa în continuare serviciul se pot folosi cardurile Zapp Internet Express Card.

Lista hotelurilor care beneficiază de Hotspot Zap Internet Express este actualizată permanent şi poate fi consultată pe www.zapp.ro.

Zapp Internet Express este primul serviciu de comunicaţii mobile în bandă largă la nivel naţional, bazat pe tehnologia CDMA2000 1xEV-DO, care permite transferuri de date cu viteze de până la 2,4 Mbps.

Despre Zapp
Zapp (www.zapp.ro) este singurul operator de telefonie mobilă din România care oferă servicii de comunicaţii complet integrate, dezvoltate pe o reţea de ultimă generaţie (CDMA2000 în banda de 450 MHz). CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltată şi exploatată comercial de către compania de telecomunicaţii americană QUALCOMM.
Acţionarul principal al Zapp este Inquam Limited, companie internaţională care are drept obiect de activitate furnizarea de servicii în domeniul reţelelor mobile de comunicaţii. Acţionarii semnificativi ai Inquam sunt QUALCOMM, lider pe piaţa produselor şi serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, şi Omnia Holdings Ltd, fond de investiţii din Orientul Mijlociu.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:
E-mail: pr@zapp.ro

web design by avantaj net