Zapp participă la International Broadband Communications Conference

Preşedintele Consiliului Director Zapp, Cuneyt Turktan, a participat astazi, 5 octombrie, la lucrările primei zile a celei de-a treia ediţii a Conferinţei Internaţionale de Comunicaţii Broadband, care se desfăşoară la Bucureşti în perioada 5 - 7 octombrie, cu prezentarea intitulată "Viitorul Comunicaţiilor Mobile".

"Zapp va lansa, în cursul lunii octombrie, tehnologia EV-DO (Evolution Data Optimized), care permite transferuri de date cu o viteză maximă de 2,4 Mbps. Astfel, nu numai că vom oferi conexiuni broadband la preţuri competitive, dar clienţii noştri vor beneficia şi de avantajul mobilităţii", a declarat Cuneyt Turktan. El a prezentat viziunea Zapp asupra evoluţiei şi viitorului broadband în România.

CDMA2000 1xEV-DO reprezintă o treaptă superioară a tehnologiei CDMA2000, fiind un standard 3G optimizat pentru transferuri de date. Rata maximă de transfer pentru EV-DO este de 2,4 Mbps, ceea ce reprezintă echivalentul mobil al unei conexiuni fixe broadband.

Conferinţa Internaţională de Comunicaţii Broadband este organizată sub patronajul Comisiei pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a Camerei Deputaţilor din România şi cu suportul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii.

La eveniment participă, în calitate de vorbitori, Adriana Ticau - Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Ion Smeeianu - Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii, Richard Harris - Administrator Principal pentru Europa de Sud-Est al Direcţiei Generale pentru Societate Informaţională din cadrul Comisiei Europene, Edward O'Brien - reprezentantul Biroului de Comunicaţii şi Politică Informaţională din Departamentul de Stat al SUA, Varujan Pambuccian - Preşedintele Comisiei IT&C a Camerei Deputaţilor din România.

Despre Zapp
Zapp (www.zapp.ro) este singurul operator de telefonie mobilă din România care oferă servicii de comunicaţii complet integrate, dezvoltate pe o reţea de ultimă generaţie (CDMA2000 în banda de 450 MHz). CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltată şi exploatată comercial de către compania americană de telecomunicaţii QUALCOMM.
Acţionarul principal al Zapp este Inquam Limited, companie internaţională care are drept obiect de activitate furnizarea de servicii în domeniul reţelelor mobile de comunicaţii. Acţionarii semnificativi ai Inquam sunt QUALCOMM, lider pe piaţa produselor şi serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, şi Omnia Holdings Ltd, fond de investiţii din Orientul Mijlociu.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
e-mail: pr@zapp.ro

web design by avantaj net