Zapp îşi extinde acoperirea

Zapp anuntă extinderea şi modernizarea reţelei de voce şi date CDMA450 în România, atingând acum 70% acoperire teritorială.

Extinderea şi îmbunătăţirea reţelei Zapp prin adăugarea de noi echipamente de reţea au condus la creşterea ariei de acoperire, respectiv mărirea capacităţii. Ca urmare a acestui proces, au fost incluse în aria de acoperire Zapp încă 58 oraşe şi 6 drumuri naţionale. Alte 16 oraşe şi 4 drumuri naţionale au beneficiat de densificări ale reţelei.

"Am investit anul acesta peste 50 de milioane de dolari în faza a treia de dezvoltare a reţelei la nivel naţional. Aceasta se va încheia la sfârşitul lunii decembrie, când vom ajunge la acoperirea a peste 200 de oraşe din România. Astfel, circa 80% din populaţia ţării va avea acces la serviciile şi produsele Zapp", a declarat Cuneyt Turktan, Preşedintele Consiliului Director Zapp.

Următoarea etapă a investiţiilor se va desfăşura anul viitor, când 87% din aria geografică a ţării, respectiv 240 de oraşe şi 90% din populaţie vor beneficia de acoperire Zapp.

Printre oraşele ce au intrat anul acesta sub acoperirea Zapp se numără Beclean, Bicaz, Brad, Buhusi, Câmpia Turzii, Comăneşti, Costeşti, Cugir, Curtici, Ineu, Ocna Mureş, Oţelu Roşu, Pecica, Plopeni, Sannicolau Mare, Tg. Ocna, Vălenii de Munte, Zalău.

Ca parte a extinderii şi modernizării reţelei sale CDMA450, Zapp a introdus servicii noi de date, precum Zapp Internet Express, primul serviciu wireless broadband din România care oferă acces la Internet cu viteze de până la 2,4 Mbps, bazat pe tehnologia CDMA2000 1xEV-DO. Acesta este disponibil la nivel naţional, în toate reşedintele de judeţ şi în Municipiul Bucureşti.

Despre Zapp
Zapp (www.zapp.ro) este singurul operator de telefonie mobilă din România care oferă servicii de comunicaţii complet integrate, dezvoltate pe o reţea de ultimă generaţie (CDMA2000 în banda de 450 MHz). CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltată şi exploatată comercial de către compania americană de telecomunicaţii QUALCOMM.
Acţionarul principal al Zapp este Inquam Limited, companie internaţională care are drept obiect de activitate furnizarea de servicii în domeniul reţelelor mobile de comunicaţii. Acţionarii semnificativi ai Inquam sunt QUALCOMM, lider pe piaţa produselor şi serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, şi Omnia Holdings Ltd, fond de investiţii din Orientul Mijlociu.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
e-mail: pr@zapp.ro

web design by avantaj net