Zapp dotează Politehnica Bucureşti cu echipamente de telecomunicaţii

Zapp a dotat recent Laboratorul de Sisteme şi Reţele de Comunicaţii Optice şi Transmisiuni Multiplex din cadrul Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii (Universitatea Politehnică Bucureşti) cu echipamente de telecomunicaţii şi computere.

Acţiunea face parte din programul Student 2004, lansat în luna aprilie a acestui an, prin care Zapp sprijină studenţii din mediul universitar economic şi tehnic în dezvoltarea şi orientarea profesională. Astfel, prin Student 2004 au fost angajaţi tineri absolvenţi în departamente cheie din cadrul companiei şi a fost oferit sprijin financiar şi material pentru cele mai importante organizaţii studenteşti din învătământul universitar tehnic şi economic.

"Considerăm că formarea specialiştilor români în domeniul telecomunicaţiilor are o importanţă deosebită pentru dezvoltarea acestei industrii, de aceea ne bucurăm să putem ajuta Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii în oferirea unei baze materiale cât mai performante pentru viitorii ingineri de profil, pe care de altfel ni-i dorim alături, pentru dezvoltarea afacerii Zapp", a declarat Cuneyt Turktan, Preşedintele Consiliului Director al Zapp.

"Aceste echipamente ne oferă posibilitatea de a profita la maximum de metodele moderne de predare, care necesită interacţiunea directă cu aparatura folosită în prezent în domeniul telecomunicaţiilor", a arătat, la rândul său, Ioan Duma, lector la Catedra de Telecomunicaţii a Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii.

Sponsorizarea Laboratorului de Sisteme şi Reţele de Comunicaţii Optice şi Transmisiuni Multiplex este o continuare a politicii companiei de implicare activă în viaţa studenţilor. Zapp a încheiat anul acesta un parteneriat cu organizaţia BEST (Board of European Students of Technology) Bucureşti. În aprilie, Zapp a fost partener principal al organizaţiei la BEST Engineering Competition, competiţie care oferă şansa studenţilor de a se întrece în obţinerea unei soluţii cât mai bune la o problemă inginerească.

De altfel, politica de angajări a companiei include recrutarea de studenţi sau absolvenţi, în special din domeniul tehnic, pentru practică, angajare part time sau chiar full time. Numai în ultimele săptămâni, şase studenţi au participat la un stagiu de practică în departamentul tehnic al Zapp şi un absolvent al Politehnicii din Timişoara a fost angajat în cadrul companiei.

Acumularea de experienţă practică încă din timpul facultăţii este extrem de importantă, Zapp fiind printre puţinele companii din România care oferă această oportunitate celor interesaţi în dezvoltarea unei cariere într-o industrie extrem de dinamică, precum cea a comunicaţiilor mobile. Primul pas, pentru care Zapp îi încurajează puternic pe toţi cei interesaţi, este să-şi trimită CV-ul la student@zapp.ro.

Despre Zapp
Zapp (www.zapp.ro) este singurul operator de telefonie mobilă din România care oferă servicii complete de comunicaţii de voce şi date, dezvoltate pe o reţea de ultimă generaţie (CDMA2000 1x în banda de 450 MHz). Code Division Multiple Access (CDMA), una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, este dezvoltată şi exploatată comercial de compania americană QUALCOMM. Acţionarul principal al Zapp este Inquam Limited, companie internaţională care are drept obiect de activitate furnizarea de servicii în domeniul reţelelor mobile de comunicaţii. Acţionarii semnificativi ai Inquam sunt QUALCOMM, lider pe piaţa produselor şi serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, şi fondul de investiţii Omnia Holdings Ltd, din Orientul Mijlociu.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
E-mail: pr@zapp.ro

web design by avantaj net